Blogposts
Blog
Geplaatst op vrijdag 18 november 2016 @ 11:38 door Ingrid , 251 keer bekeken
Italiaanse Minestronesoep
voor 8 komtjes
Benodigdheden
2 el olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 prei, in ringen
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
2 winterwortelen, in blokjes
100 gr sperzieboontjes, in stukjes
1 courgette, in blokjes
1 blik kidneybonen, ± 400 gr
2 blikjes tomaatstukjes a 400 gr
1 zak diepvries mais of uit blik a 400 gr
1 liter groente- of kippenbouillon
4 el gesneden kruiden (peterselie, oregano, basilicum)
Tortellini of figuurtjespasta naar keuze
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt over de soep
Bereiden
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui met knoflook zachtjes glazig. Draai het vuur wat hoger en voeg de gesneden groente toe en bak 5 min omscheppend mee. Voeg de bonen, de tomaatstukjes met eigen sap, de mais en de bouillon toe en laat 20-25 min zachtjes koken.
Voeg 5 a 10 min voor het eind van de kooktijd de gesneden kruiden en de pasta toe en kook de soep verder gaar.
Bestrooi de soep vlak voor het serveren met Parmezaanse kaas en evt. nog wat verse kruiden.
Lekker met geroosterde sneetjes ciabatta met pesto of serveer er tosti’s bij.
~bron;thuisindekeuken
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.