Blogposts
Blog
Geplaatst op vrijdag 18 november 2016 @ 11:29 door Ingrid , 239 keer bekeken
Rodekool uit de oven met appel en walnoten
4 personen
Benodigdheden
2 el arachideolie of vloeibaar bakproduct
500 gr gehakt
1 kg kruimige aardappels geschild, in stukken
500 gr rodekool uit pot, zak of diepvries
100 ml warme melk nootmuskaat
75 gr boter of vloeibaar bakproduct
3 appels geschild, in ringen
1 el kaneelpoeder
75 gr gepelde walnoten grof gehakt
paneermeel of fijn broodkruim
Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereiden
Verhit de olie en bak hierin het gehakt met zout en peper rul. Kook intussen de aardappels gaar. Verwarm de rodekool. Giet de aardappels af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en peper een luchtige puree van.
Verhit de helft van de boter en bak hierin de appelringen aan beide kanten lichtbruin. Bestrooi met kaneelpoeder. Verdeel het gehakt over de bodem van een ovenschaal. Schep de rodekool erop met daarop de appelringen. Strooi er de walnoten over en dek af met een laag aardappelpuree. Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel. Verdeel de rest van de boter er in vlokjes over en zet het gerecht in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.
~bron;boodschappen~
Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.
Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.